Мантрата с обедняването е като медийната свобода - смешен плач Класацията

...
Мантрата с обедняването е като медийната свобода - смешен плач Класацията
Коментари Харесай

Всяка година живеем по-добре, макар и не колкото бихме могли

Мантрата с обедняването е като медийната независимост - комичен рев

Класацията Allianz Global Wealth сложи България на 35-о място по финансови активи измежду 57 страни, а на 38-о по покупателна дарба. В класацията обаче не попадат богатите арабски и азиатски страни.

Данните демонстрират, че българинът има високи спестявания по отношение на междинните за високоразвити страни, само че всеобщата настройка е, че сме доста небогати. Зависи обаче с кого се съпоставяме.

Някаква ранглиста поставила България на 35-о място по благосъстояние. “Не е зле, не е зле ”, би споделил тайдорианецът Уото от “Междузвездни войни, епизод 1: Невидима опасност ”. Трябва да се има поради, че на неговата раса не въздействат характерните умения на джедаите и ситските лордове, тъй че може да им се има вяра.

Жълтопаветният умнокрасивитет плюс комунистите, мурзилките, чебурашките и копейките започнаха да се тръшкат, че това в действителност било 35 от 57, сиреч сме отчайващо обратно.

Нямам визия кой е правил въпросната ранглиста, само че това доста ми наподобява на класацията по медийна независимост, дето по едно време бяхме на 113-о място, т.е. много по-назад. Обаче както се споделяше в един известен, въпреки и прекомерно циничен анекдот, има един колорит.

И този колорит е кой прави въпросната ранглиста. Сигурен съм, че е нещо като “Репортери без граници ”. Те от 30 години правили изследване за медийната независимост в България, като интервюирали публицисти. Аз съм публицист от 32 години, от 30 работя единствено в една медия - “24 часа ”, а от 26 съм на относително високата позиция “завеждащ отдел ”. Никой от “Репортери без граница ” не ме е питал за медийната независимост в България. Никой не е питал мои другари или сътрудници от други медии.

Всеки българин всяка година живее по-добре от предходната. Вместо един път върви два пъти на Хилкидики. В “онзи ” хотел във Велинград първо свършват скъпите жилища. В скъпите заведения за хранене в София, на морето (през сезона) и в ски курортите (през другия сезон) е парадокс да си намериш място в петък или събота вечер. На половината българи телефонът им коства повече от персоналния автомобил - като безусловно стойност сигурно над 2000 лева

Така че всяка година живеем по-добре от предходната. Но пък не толкоз по-добре, колкото бихме могли.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР